Bli kjent med Silje - Student hos GET Academy

Bilde av Silje


Hvem er du?

  • Jeg heter Silje, er 32 år og kommer fra, og bor i Larvik. Etter å ha jobbet som lærer i 7 år, ønsket jeg å bytte karriere, og startet derfor på Get Academy i januar. Som person er jeg glad i å lære nye ting, positiv og har godt humør. Jeg liker å være sosial, spille padeltennis og lage mat.


Dine tanker om GET Academy

  • Get Academy gir deg en veldig fin mulighet til å lære mye på kort tid, og komme raskt ut i arbeid. Det er praktisk rettet siden man koder allerede fra dag en, og trenger ikke bruke mye tid på tunge teoretiske fag. Jeg liker også veldig godt kombinasjonen med å jobbe selvstendig og i team.


Hva er din kode erfaring, kodemotivasjon og interesse for kode?

  • Jeg hadde veldig lite kodeerfaring før jeg startet på Get Academy, men jeg hadde tatt et halvt år med IT- studier før jeg startet. Det er veldig morsomt å kode, og jeg har stor motivasjon for å lære mest mulig slik at jeg forhåpentligvis får en jobb innen fagfeltet. Det er morsomt å kunne se et ferdig resultat av noe man har bygget opp på egenhånd.


Hvorfor valgte du GET?

  • Etter mange år som student, fristet det ikke å starte på et nytt treårig løp. Jeg liker veldig godt at det kun er et halvt år på skolen før man får mulighet til å komme ut i en bedrift - og forhåpentligvis virkelig sette fart på læringskurven.


Hva tenker du om nøkkelkompetansetemaene, og hvordan har du fått bruk for det?

  • Jeg tenker at nøkkelkompetansetemaene er en reminder om at det er viktig å ha troen på seg selv, aldri gi opp og at det er når man feiler man lærer. I tillegg har jeg blitt mer bevisst på å sette meg små delmål på veien mot det store målet.


Hva er dine tanker om fremtiden angående IT utvikling og IT generelt?

  • Vi lever i en verden som stadig er i utvikling, og alt blir bare mer og mer digitalisert. Jeg føler derfor at det å få en karriere innen IT er et trygt valg. Når vi ser 20 år tilbake i tid, og ser hvor mye som har skjedd, blir det jo spennende å se hvor vi er om 20 år frem i tid.


Fire kjappe spørsmål

Favoritt dataspill:

– Spiller ikke noe dataspill

Favoritt kodespråk

– Har foreløpig mest kunnskap i JavaScript, og det er jo som regel oftest mest morsomt det man føler seg tryggest på.

Det mest krevende kodespråket

– Synes alt er krevende på sin måte. Har nesten akkurat startet med C#, så nå vil jeg vel si at det er det jeg syns er mest krevende.

Har du “en go to” quote?

“Hvis du ønsker å oppnå noe, må du også tørre å satse.”